sorry for my absence (i was so busy with my work http://blog.puurspeelgoed.nl/), but i will try my best to catch up. i missed you all very much and i missed making photos too. this is the first photo i took for a very long time which was not work related 🙂
today i baked some apple muffins for the kids.
These whole wheat apple muffins apple muffins are good for you! They are made with whole wheat flour, apple, nuts and olive oil. You can give them to school as a replacement for bread. The muffins are suitable for freezing.
You need: 2 apples, 2 eggs, 5 walnuts, 1 1/2 cup whole wheat flour, 25 gram raisins, 1/3 cup olive oil, some honey, 3 teaspoons baking powder, 1 teaspoons cinnamon.
This is how it works: Preheat oven to 190 degrees. Mix in a bowl the flour, baking powder, and cinnamon. In another bowl mix the apple pieces with the oil, honey, raisins, nuts and eggs. Add the flour mixture and stir well. Divide the dough and bake the muffins 20 minutes in the oven.
Volkoren appelmuffins
Deze appelmuffins zijn goed voor je! Ze zijn gemaakt met volkorenmeel, appel, noten en olijfolie. Je kunt ze meegeven naar school als vervanging voor een (zoete) boterham. Met wat fruit erbij zijn de muffins een volwaardige (en snel in te pakken) lunch of ontbijt.De muffins zijn geschikt om in te vriezen.
Je hebt nodig:
2 appels, geschild en in kleine stukjes, 2 eieren, losgeklopt, 10 halve walnoten, grof gehakt, 1 1/2 kop volkorenmeel, 25 gram rozijnen, 1/3 kop olijfolie, 2 eetlepels honing, 3 theelepels bakpoeder, 1 theelepel kaneel. (Een kop heeft de inhoud van ongeveer 200 ml.)
Zo ga je te werk: Verwarm de oven voor op 190 graden. Meng in een kom het meel met het bakpoeder en kaneel. Meng in een andere kom de appelstukjes met de olie, honing, rozijnen, noten en eieren. Voeg het meelmengsel toe en roer alles goed door elkaar. Het is een dik deeg! Vet de muffinvorm in. Genoeg voor 12 muffins. Verdeel het deeg over de vormpjes.
Bak de muffins bruin in 20 minuten.
zie http://www.leukelunch.nl/ voor deze en meer leuke tips voor een vrolijke en gezonde lunch
Hoera!!! en hoe, lekkerrr!
Happy New Year to you Jane and welcome back, it is so good to see you back blogging again and thanks for popping over to see me and leaving me a note. The muffins look yummy, might just try making them myself so thank you for sharing and once again, welcome back 🙂
You beat me to it Jane. Your link was broken- now it’s fixed.
Happy New Year to you and your beautiful family.
Good to see you back!
Welcome back Jane!
fijn dat je er weer bent!
Fijn dat je er weer bent, en met zo’n heerlijk recept! Ik maakte me al een beetje zorgen voor zo lange tijd van stilzwijgen…
Groet,
Mirthe
Ooh dat klinkt lekker!! Ik ga ze zeker eens uitproberen!
Leuk dat je hier weer blogt! En bedankt voor dit heerlijke recept en de leuke link!
-x-
Aaaaaah, je bent er weer! Enne, met deze muffins erbij maak je me dubbel blij
😉
mjammie en joepie!
yummm…ziet er lekker uit!
Jane!!! Welcome back! I was just thinking about you probably 2 or 3 weeks ago; no kidding. I have your blog in my RSS feed, and I was thinking…hmmm, haven’t heard from Jane in forever! So glad you’re back; I enjoy your photos so much. Thanks so much for stopping by and saying hi! 🙂
Welcome back. That muffin looks wonderful!
thanks for all the sweet comments.
Dat was een lange, lange herfst, Jane…fijn dat we hier weer mee mogen genieten!
Heb je gemist ! vaak je blog gecheckt of je er weer was ;)..Welcome back !…fijn weekend xx
Ik heb je ook gemist bij het bloggen! En je begint gelijk goed met een heerlijke foto!