Today we baked a dryed tomato – france cheese bread, recipe from Anouk.

250 gram bloem (wij gebruikten volkoren tarwemeel)
50 gram tarwebloem (hier ook)

100 gram brie, camembert of andere zachte kaas (wij gebruikten brie)
100 gram gedroogde tomaatjes op olie
paar takjes verse rozemarijn (helaas was er geen verse in de winkel)
300 ml water
zakje droge gist (7 gram)
suiker (wij gebruikten een klein beetje honing)
zout (geen zout gebruikt)
scheutje (olijf)olie
Scheutje koffiemelk

Voor de broodbakmachine:
Alle ingredienten in de kom (vergeet de deeghaak niet!), haal de rozemarijn naalden van het takje en hak ze fijn. Let er op dat gist, zout en suiker elkaar niet raken en dat de gist niet in aanraking komt met het water.
Machine aan en op voorkeuze “volkorenbrood”.

Wij deden het zonder machientje:
Als je het brood met de hand wilt maken, maak je van de beide soorten meel, suiker en het zout een mengseltje, daarin maak je een kuiltje en die vul je met water, dat meng je tot een soepel deeg, waarna je een voor een de extra ingredienten er doorheen mengt. Goed doormengen! In een broodvorm, in een voorverwarmde oven van ongeveer 190/200 graden. Na een half uur/drie kwartier, als de bovenkant lekker gekleurd is en het brood goed terugveert, uit de oven halen en op een rooster laten afkoelen.

Bread

6 thoughts on “Bread

  • February 26, 2011 at 13:51
    Permalink

    Mmmmmm Hartjesbrood, dat zal lekker smaken! Lekkerrrrr weekend!

  • February 26, 2011 at 15:03
    Permalink

    Dat ga ik eens uitproberen. Ik hou van brie, van gedroogde tomaten, en van zelfgebakken brood. Moet goed zijn!

  • February 26, 2011 at 18:07
    Permalink

    Hey! Das een bekend receptje :^D Was het lekker?
    x

  • February 26, 2011 at 23:47
    Permalink

    Jane, have you ever thought about putting a google translator widget on your blog? This looks so yummy!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *