_DSC9372 1m

In navolging van haar heb ik mijn man een foto van M uze drinkend aan mijn borst laten maken. Eigenlijk wilde ik er zelf ook op want dit soort foto’s maak ik met instagram wel meer van mijn drinkende meisje, maar dat was iets te veel gevraagd van mijn iets wat foto-onhandige lieverd. Volgende keer vraag ik mijn grote dochter denk ik maar : ).

M uze is nu 19,5 maand en krijgt natuurlijk borstvoeding, al onze kinderen hebben lang borstvoeding gekregen en ik krijg er dan ook maar zelden vragen over.  M uze is een groot liefhebber en drinkt nog meerdere malen per dag, ik denk tussen de 2 en 6 keer. Als ze verdrietig is doet een teug of wat wonderen en als ze moe is of juist net wakker, bij pijntjes of gewoon voor de gezelligheid, maar ook bij dorst en honger want zeker als we even niets mee hebben zijn die zalige borsten altijd handig voor een lekker tussendoortje. Gelukkig geven mijn borsten niet alleen, nee ze krijgen er vele aaitjes, kusjes en knuffels voor terug. En ik ook, tijdens het drinken lacht ze tevreden of aait me over mijn wang en niet te vergeten die heerlijke dromerige blik tijdens het drinken die alle moederharten toch doet smelten. Tegenwoordig vraagt ze er ook naar, mama tinken (mama drinken). Natuurlijk is het niet allemaal rozegeur en maneschijn, maar we hebben het goed zo met borstvoeding en ik verwacht het dus voorlopig nog te mogen blijven geven aan dit laatste kindje van ons.

Borstvoeding

14 thoughts on “Borstvoeding

  • August 20, 2013 at 13:16
    Permalink

    Prachtige post! Niet alleen de foto, maar ook het feit dat je nog steeds borstvoeding geeft!
    Hannah

  • August 20, 2013 at 13:25
    Permalink

    Prachtig lieve Jane!

  • August 20, 2013 at 13:43
    Permalink

    wat mooi. ik vind het zo natuurlijk om het zo te doen. maar inderdaad niet iedereen vind dat.
    toch een mooie foto van dit bijzondere moment.

  • August 20, 2013 at 14:01
    Permalink

    Ontroerende schoonheid…..
    Mijn zoon heeft ruim 2 1/2 jaar BV gehad, ik vond het de meest bijzondere periode in mijn leven….

  • August 20, 2013 at 16:12
    Permalink

    Wat stoer dat je ook een foto plaatst. Vind het een prachtig plaatje. Mooi en puur! Best een talentje, die man van jou. Je bent een voorbeeld voor me met je derde kind al zo lang aan de borst. Geniet ervan 🙂

  • August 20, 2013 at 18:28
    Permalink

    Mooi!!!! Ik heb mijn dochter tot ruim een jaar de borst gegeven…het had best langer gekund achteraf…maar laat het haar nu maar niet meer horen :o)

  • August 20, 2013 at 18:54
    Permalink

    Wat mooi en lief; die foto, je woorden…. Koesteren, hoor!

  • August 21, 2013 at 06:31
    Permalink

    Wat een lieve foto!
    Abel heeft deze zomer besloten dat het mooi geweest is, al probeert hij het zo nu en dan nog even. Ik moet er nog aan wennen, mis onze momentjes samen. Het was zo knusjes. Voor jullie nog heel veel geniet momentjes zo samen.

  • August 21, 2013 at 16:54
    Permalink

    Zo mooi & zo lief.
    Mijn mannetje drinkt ook nog steeds bij me, 26 maanden alweer.
    Van te voren had ik nooit gedacht dat ik zolang zou blijven voeden.
    Zo lang als hij graag wil, vind ik het prima.

  • August 27, 2013 at 19:07
    Permalink

    Oh prachtig! Je hebt het mooi gezegd bij deze schitterende foto. Het lijkt mij ook heerlijk, zo lang borstvoeding geven, maar we zullen zien. So far so good.

  • August 28, 2013 at 08:54
    Permalink

    Wat fijn zeg. Ik geef ook nog steeds borstvoeding, Jukka is nu 18 maanden. Het is echt heerlijk he, een prachtig moment. Erg herkenbaar wat je geschreven hebt. Inmiddels ben ik zwanger van de 2e en krijg ik regelmatig vragen over het borstvoeding geven.. Maar hopelijk blijf ik het nog lekker lang geven!

  • August 30, 2013 at 18:55
    Permalink

    Gave foto, heeft die onhandige man toch maar gemaakt. Zou willen dat ik er zo eentje had. Man nog maar eens lef aankijken….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *