Opdracht 1: regel van derden bij een portret.

_DSC9280 3m

Behalve dat ik een portret van mijn lieve man wilde maken met de regel van derden en met weinig scherptediepte (dat was de opdracht), experimenteerde ik voor het eerst met tegenlicht, spotmeting en dan het uitlichten van het gezicht met een reflectiescherm. Ik zal er nog veel mee moeten oefenen, maar heel leuk om te zien wat het doet.

Omdat mijn man het reflectiescherm vasthoudt is hij wat naar rechts gedraaid, het had daardoor misschien mooier geweest als de twee derden aan de andere kant zaten of ik had het reflectiescherm door iemand anders vast moeten laten houden waardoor mijn man niet gedraaid zou zitten.

Ik weet niet heel zeker of ik de derden regel goed heb toegepast omdat zijn ogen niet op de snijpunten vallen.

 

Opdracht 2: driehoekscompositie bij een portret.

Raam

Idem bovenstaande opdracht qua reflectiescherm.

De toon van de huid is niet helemaal naar mijn zin en haar ene oog is wat donkerder door toch nog te weinig licht misschien omdat het reflectiescherm verder weg moest staan.

 

Opdracht 3: symmetrie.

_DSC9447 1m

Ik ben gek op symmetrie, maar om dat in een foto te vangen viel me wat tegen. Ik wist zo snel geen mooie tunnels, roltrappen, gebouwen te bedenken en ook thuis had ik niet meteen een idee voor een typisch symmetrische foto, tot ik op internet inspiratie vond, alleen was het toen al avond en toch wilde ik het even proberen. De foto is eigenlijk niet goed genoeg en ik wilde het morgen over doen, maar man overtuigde me dat overdoen overdreven was en dus staat hij hier toch. Omdat het donker was is de ISO hoog en daardoor de foto wat korrelig, het hartje is wat rommelig en ik wilde net iets meer scherptediepte. Ook had ik meer naar kleur willen kijken in de achtergrond en hem dus niet in z/w willen doen en ik had willen kijken naar de hoeken dus of het hartje beter uitkomt als ik een lager of hoger standpunt had, ook het uitlichten had meer aandacht nodig. Haha wat een gezeur over een foto, oeps.

 

Opdracht 4: abstract._DSC5123 2m

_DSC2776 3m

Leuk om bij stil te staan, maar tegelijk word ik overweldigd door de mogelijkheden. Ik merk dat ik een beetje de neiging heb om detail te nemen en daarnaast een groot deel leeg. Patronen vind ik echter ook interessant of juist iets centraals met water of bubbels ofzo. Dus voor mij zeker leuk om ook eens te kijken naar andere abstracte beelden de komende tijd.

Deze twee abstracte foto’s zijn een onderdeel van foto’s die ik eerder al nam.

Les 5

3 thoughts on “Les 5

  • August 20, 2013 at 13:55
    Permalink

    wat een mooie lessen weer jane.
    ik zie zo goed jullie kleine meisje terug in jouw man. mooi. (al heb ik jouw gezicht niet eerder echt gezien, dus misschien zou ik dan weer heel andere dingen zien..)

  • August 20, 2013 at 16:56
    Permalink

    Geen idee wat de regel van derden is, maar het is een prachtige foto! Zo leuk om te zien hoe kritisch en perfectionistisch je bent. Snap het helemaal, maar zie al die kritische punten die je noemt amper terug in je foto’s 😉 Ze zijn altijd mooi namelijk

  • August 21, 2013 at 16:36
    Permalink

    En juist bij foto drie, dacht ik WOW!
    Fijn hè, om zo met fotografie bezig te zijn? De eindeloze mogelijkheden maken dat er nog zo veel te leren valt, heerlijk vind ik dat.
    Wat voor cursus volg je?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *