_DSC2756 1m
Pompoen hoort zo fijn bij de herfst. De kleur zo mooi en de smaak zo heerlijk. Uit de pompoen halen we de pitjes en drogen ze om ze volgend jaar te planten in de tuin. Pompoensoepjes zijn hier heel erg in trek, maar sinds kort maken we er ook andere dingen mee. Zo aten we laatst een pompoen stampotje met champignons en knolselderij en gisteren weer iets nieuws. Ik kreeg namelijk een super lekker en gezond veganistisch recept.

Quinoa met Pompoenmousse
Voor 2 personen
1 kopje quinoa (ik gebruikte de rode variant)
2 kopjes water
1 middelgrote pompoen, in kleine blokjes (met schil)
2 middelgrote uien, in blokjes
3 el olijfolie extra vierge
½ tl kaneel
½ tl paprikapoeder
kokosroom of sojamelk
peper/zout

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een ovenschaal met bakpapier en verdeel de pompoen en ui erover. Meng de stukjes pompoen en ui met 2/3 van het olijfolie, kaneel, paprikapoeder, peper en zout mensel. Rooster ongeveer 30 tot 35 minuten in de oven. Schep de groenten na 15 minuten om.
2. Kook de quinoa gaar zoals op de verpakking staat. Laat nog 10 minuten met de deksel op de pan staan.
3. Schep de helft van het pompoenmengsel in een keukenmachine en giet de overige olijfolie erbij en wat peper/zout. Voeg een beetje kokosroom of sojamelk toe (ik deed er volle bio melk door). Zet de keukenmachine aan en wacht tot er een egale saus ontstaat.
4. Verdeel de quinoa over de borden. Schep de pompoensaus erop en verdeel daarover de pompoen en uienmix.

Van vegadutchie

Bij BarbaraStellaArnikaKristelSarahAngelaAnnelotSandraKarin en Maaike kun je ook de seizoenen meebeleven.

Lees hier meer over het fotoproject Seasons.

Seasons ~ 20

8 thoughts on “Seasons ~ 20

  • October 30, 2013 at 08:28
    Permalink

    o wat heerlijk ook dit jane!
    ik maakte een hartige pompoentaart dit weekend, waar wij al twee keer van aten. en vorige week pompoensoep. ik hou er ook zo van, de pompoensmaak. (de taart zet ik binnenkort nog wel op mijn blog)

  • October 30, 2013 at 08:57
    Permalink

    Pompoenstampotje klinkt ook lekker 🙂
    Mooie herfstfoto!!!

  • October 30, 2013 at 12:08
    Permalink

    volgende week ga ik in een workshop een pompoen uitsnijden… ben benieuwd

  • October 30, 2013 at 13:50
    Permalink

    klinkt lekker, ik heb er nog twee liggen….mmm

  • October 30, 2013 at 18:08
    Permalink

    Heerlijk veelzijdig zo’n fijne pompoen. Mooi en lekker!

    Liefs,
    Rosalie

  • October 30, 2013 at 19:11
    Permalink

    Dat klinkt erg lekker…toch ook maar eens proberen. Vind trouwens pompoen ontzettend lekker hoe ‘t ook is klaar gemaakt!!!
    En idd hoort de pompoen echt bij de herfst!!!!

  • October 31, 2013 at 19:21
    Permalink

    Mooie foto en dat lijkt me erg lekker! Ik heb pas sinds kort pompoen ontdekt. Nu staat het regelmatig op het menu. Sam vindt het ook superlekker dus dat is mooi meegenomen.

  • November 1, 2013 at 07:37
    Permalink

    Pompoensoep is THE best!
    Ik denk dat ik vanavond zo’n lekker soepje ga eten…. (na de Burpee) ;))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *