_DSC3148 1m
Omdat werken aan je vorm niet alleen werken is maar ook gezond smullen, hier nog een tipje voor het ontbijt. Ik eet het om de dag. De ene dag green smoothie en de andere dag havermoutpap en dat is beide geen straf zeg, mmmm.

Dit is een bordje havermout met amandelmelk, handgemaakte aardbeien-frambozenjam zonder suiker en bosbessen met een glas versgeperste sinaasappel-grapefruit-limoensap. Eigenlijk eet ik er veel meer fruit bij, maar dan zie je de havermoutpap niet meer op de foto haha.

Havermoutpap recept:

40 gram fijne bio havervlokken
200 ml water
evt. wat gedroogd fruit
100-150 ml amandelmelk (of andere melk)
fruit
evt. jam zonder suiker

 

De avond van tevoren:

Weeg de havervlokken af
Giet hier het water overheen
Voeg eventueel wat gedroogde fruit toe
Roer alles even om, dek af en zet in de koelkast

De volgende ochtend:

Haal de gewelde havermout uit de koelkast, giet het water af.
Voeg de melk toe, roer om en zet het op het vuur.
Breng het onder af en toe roeren aan de kook
Zet het vuur laag en blijf regelmatig roeren
Na ongeveer 5 minuten is de pap klaar
Doe het fruit en evt de jam op de pap

Havermoutpap

3 thoughts on “Havermoutpap

  • November 10, 2013 at 17:40
    Permalink

    Lijkt me heerlijk, ga ik ook eens uitproberen.
    Groetjes, Mirthe

  • November 11, 2013 at 06:26
    Permalink

    Mmmm, dat ziet er lekker uit!

    Ik was het al eens tegen gekomen online, het leek me alleen zoveel werk.
    Als ik dit zo lees, valt dat reuze mee.

    Ik ga het eens proberen.

  • November 11, 2013 at 08:57
    Permalink

    dat ziet er goed uit jane!
    ik hou er ook zo van ‘s morgens met fruit te ontbijten. elke dag wisselend fruit. en soms met kwark, dan weer met de zelfgemaakte granola. ook doen we er noten, allerlei gedroogde vruchten en cacaonibs doorheen. het is een van de favoriete eetmomenten van de dag bij mij. hoewel ik eigenlijk gewoon van al het lekker gemaakte eten hou.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *